Portræt 

The Zombies


tilbage til forside

Keyboardist Rod Argent, guitarist Paul Atkinson, og trommeslager Hugh Grundy mødte hinanden på St. Albans school (U.K.) i 1961 og begyndte her deres musikalske eksperimenter. Senere kom bassisten Paul Arnold til som den, der introducerede de andre til sangeren Colin Blunstone

Mellem 1961 og 1963, 'The Zombies' fik bygget et ry op som en af de bedste grupper omkring  St.Albans, og i 1963 signede gruppen hos pladeselskabet Decca efter at have vundet en konkurrence. Rod skrev 'She's Not There', som var den anden sang, han nogen sinde havde skrevet. Sangen blev et verdenshit og blev nummer 1 i USA.

CBS/Columbia var ikke interesseret i at udgive et album, men producer Al Kooper kæmpede for udgivelsen og det kom ud i Juli 1968. Efter nogle singler, som ikke solgte, kom "Time of the Season" ud som single og blev et stort hit i 1969. På det tidspunkt var gruppen allerede splittet og Rod Argent og Chris havde startet bandet Argent. Colin Blunstone havde startet en solo karriere.

Rod skrev også alle de andre numre, som blev hits 'The Zombies', blandt andet 'Time Of The Season', (som også blev nummer 1 i USA) og og 'Tell Her No'. 'The Zombies' var kun sammen som professionel gruppe i 3 år og havde kun eet hit i England. Manglen på succes gjorde, at de gik her til sit i 1967, men nåede dog at producere og indspille et sidste album - 'Odessey and Oracle', som betragtes som et af de bedste gruppen lavede i 60erne og er blevet sammelignet med Beach Boys "Pet sound".

Efterfølgende dannede Rod sit andet band  "Argent", som også fik succes mellem 1970 og 1975 med albums som  "Hold Your Head Up" (Top  5 i USA og England), medens Rod fortsatte sit ry som en særdeles god  keyboard spiller. Efter "Argent" blev splittet, spillede Rod som studiemusiker på utallige plader med blandt andet The who, Colin Blunstone, Gary Moore and Andrew Lloyd Webber. I 1977 skrev han musicalen "Masquerade".

I 1978 udgav Rod albummet "Moving Home" med Phil Collins på trommer og  Alphonso Johnson på bas. De 10 år fra1987 til 1997 producerede han flere succesfulde albums for andre artister. Tanita Tikaram's "Ancient Heart", og Nanci Griffith's 'Late Nite Grande Hotel' var hendes første album på den engelske top 50.

The Zombies' 3 største hits er nu rock klassikere og She's Not There er blevet kopieret af andre artister som Vanilla Fudge, Santana, The UK Subs, og Colin Blunstone selv i hans solo karriere. The Zombies reunited i 1991 med albummet "New World", som ikke blev udgivet i USA. På trods af The Zombies inflydelse på grupper som The Kinks, The Left Banke, Procol Harum og utallige andre grupper, fik gruppen ikke den succes, som de burde.

Colin Blunstone har udgivet nogle cd`er gennem årene. En anbefalelsesværdig cd er "Some years" fra 1995 med nogle flotte sange - en slags "Best of". "The light inside" kom i  1998 og der kom en comeback cd "Out of the shadow" i 2003.                          

                                                                                                    HOME

Links

Lille biografi og omtale af cd`er

The Zombies discografi

Begins Here   1965

New World              1993
Meet The Zombies   1988
Live On The BBC    1985
She's Not There       1981
Time Of The Zombies 1973
World Of The Zombies 1970
Early Days             1969
Odessey And Oracle   1968

HOME