Portræt

Scott Walker

Scott Walker startede sin karriere i Walker Brothers, en amerikansk poptrio dannet i august 1964 i Los Angeles bestående af "brødrene" John (f. John Maus 1943; sang og guitar ), Scott (f. Noel Scott Engel 1944; sang og bas) og Gary Walker (f. Gary Leeds 1944; sang og trommer).

 

Det er Scott i midten på billede 1 og tilhøjre på billede 2        HOME

Scott Engel pladedebuterede allerede i 1958 med The Livin End og blev senere bassist i The Routers. Han medvirkede i 1962 på deres hit Lets Go, som siden blev genindspillet af den danske gruppe Sir Henry & his butlers. Scott Engel fandt succes sammen med den tidligere barneskuespiller Maus i The Dalton Brothers, som var husorkester på in-stedet Gazarri i Los Angeles. De indspillede singlen I Only Came To Dance, som var skrevet af P. J. Proby. Leeds var Probys trommeslager og slog sig sammen med Engel og Maus under det nye navn Walker Brothers. De pladedebuterede i efteråret 1964 med Pretty Girls Everywhere og flyttede i februar 1965 til England. Der toppede de hitlisten i september med Make It Easy On Yourself. Leeds fik af kontraktslige årsager ikke lov til at medvirke på gruppens plader og indledte en solokarriere som Gary Walker. I marts 1966 fik gruppen sin anden Englands-etter med "The sun ain`t gonna shine anymore". De 8 følgende singler fik ikke den samme succes og gruppen opløstes et år senere.

Efter trioens opløsning tog han navnet Scott Walker, gik solo og toppede den engelske LP-liste i maj 1968 med sit andet soloalbum Scott II, men trak sig siden tilbage fra offentligheden. I Sommeren 1975 genforenedes trioen noget overraskende og blev nummer syv på den engelske hitliste med "No Regrets". I 1978 udsendte gruppen albummet "Night Flights" hvor de for første gang skrev alt materialet selv. Denne noget avancerede plade blev dog et flop og trioen gik hvert til sit.

Herefter udsendte scott Walker en række soloalbums, hvoraf et enkelt udelukkende var med numre af Jaques Brel "Songs of " (1981). I 1990 kom opsamlings cd´en "Boy Child", som også kan anbefales.

I 1995 udsendte Scott Walker det anmelderroste album Tilt, som ved første gennemlytning må opfattes som et karrieremæssigt selvmord, men som efterfølgende fremstår som et mesterværk. Scott formår stadig at overraske her i det nye århundrede, da han i 2002 blev krediteret som producer på rockgruppen Pulp`s nye cd "We love life". Ligeledes er der kommet et boxset 1 2003 " In 5 easy pieces" - a themed 5 cd anthology, som har hele musikhistorien om Scott, opdelt i forskellige perioder.

Scott links:

 

HOME