Portræt

Mercury Rev
                          

HOME

"All is dream" er det seneste udspil fra den amerikanske gruppe Mercury Rev, som er en gruppe, der med deres 5 album har gennemgået en forvandling fra at være en gruppe, som var meget eksperimenterende i deres musikstil, til på deres 5.album "All is dream" at skrive smukke melankolske sange.

Bandet har haft skiftende besætninger fra album til album, men med grundstammen Jonathan Donahue og Grasshopper. Oprindelige line-up var med vokalisten David Baker, men som på grund af sine ekstravagante livsindstilling og hang til ultra-eksperimentiel udtryksform, blev bedt om at forlade gruppen, efter at bandet havde udgivet "Boces(1993). (Baker dannede senere gruppen "Group Shady").

Gruppens musik var på de første plader meget eksperimenterende og collageagtig. Ligeledes var udtryksformen meget varierende lige fra jazz til smægtende violiner.

Med udgivelsen af "See you on the other side" i 1995, som det første album uden David Baker, blev det til mere melodiske melodier, dog er stilen stadig noget eksperimenterende.  

Jonathan Donahue var nu blevet lead-vocalist og den der skrev lyrikken til musikken. Donahue havde tidligere været medlem af gruppen "Flaming Lips" i 5 år og kan høres på opsamlingscd`en "EGG" (2002).

I 1998 indfandt succes'en sig med udgivelsen af "Deserter`s songs", hvor numrene er ved at blive næsten for poppede, men samtidig på et enkelt nummer er ved at finde deres nuværende udtryk i den smukke "Holes". 

De gamle "The Band" medlemmer Levon Helm og Garth Hudson medvirker på enkelte numre.

Så endelig i 2001 kommer albummet "All is dream", som er et fantastisk godt album med kun gode sange. Gruppens line-lp er nu  Jonathan Donahue, Grasshopper, Jeff Mercel og Dave Friedmann ( som også kommer fra Flaming Lips).

Discografi                         

"Yerself is steam" (1991) 

"Boces"(1993)   

"See you on the other side" (1995)

"Deserter`s songs" (1998)

"All is dream" (2001) (Findes også som dobbelt cd med bonustrack og video`er)

"The secret migration" (2005)

The Essential Mercury Rev - Stillness Breathes (1991-2006) er en opsamling indtil dato, men læs selv hvad gruppen skriver på deres hjemmeside om udgivelsen........ is a two-disc retrospective of the band's works thus far. Disc one contains selections from each of the band's six studio albums, while disc two is a collection of B-sides and rarities including three previously unreleased tracks. Hello Blackbird is a collection of mostly-instrumental music, originally written & recorded as the original score for the full-length feature film, Bye Bye Blackbird (directed by Robinson Savary).

LINKS

geiger.dk/anmeldelser                                                           HOME