Portræt


John Foxx

 

John Foxx blev født som Dennis Leigh i Chorley Lancashire, hvor han efter at have studeret på kunstskole blev interesseret i elektronisk musik og begyndte at øve med et band kaldet Tigerlily. 

Efter at have indspillet een plade skiftede gruppen navn til Ultravox og Dennis Leigh blev til John Foxx.

Han nåede at indspille 3 albums "Ultravox", "Ha! Ha! Ha!" i 1982 med det kendte nummer "Hiroshima mon amour" og i 1978 det album, som er cover "Systems of Romance", med det fantastiske  nummer "Just for a moment. Albummet er indspillet i Det tidligere Vesttyskland og produceret af Connie Plank og Ultravox.

Herefter var det slut med Ultravox og Foxx gik sine egne veje, bortset fra en enkelt opsamling " Three into one" fra 1979. Ultravox fik i stedet Midge Ure med og opnåede kæmpe kommercial succes og spiller stadig i et line up, hvor kun Billy Currie er med fra det oprindelige Ultravox.

John Foxx indspillede herefter følgende album "Metamatic"(1980), "The Garden"(1980) og "The Golden Section"(1983), som var lidt for specielle til at opnå kommerciel succes.

Herefter kom albummet "In Mysterious Ways"(1985), som trods sine gode lyd ikke solgte noget særligt. Det blev blandt andet enden på Foxx musikalske karriere for en tid.

Men i 1997 og 1998 kom der 2 album - "Cathedral Oceans"(1997), inspireret af Foxx kærlighed til kirker og arkitektur - og det mere ordinære "Shifting City"(1998) (med Louis Gordon). Efterfølgeren "The pleasures of electricity" er også sammen med Louis Gordon.

Der blev udgivet en anbefalelsesværdig opsamling "Modern art" i 2001 med alle de gode numre og og med et interview i bookletten.

I 2003 kom albummet "Chrash and Burn", som er lavet i samarbejde med hans nye musikalske partner Louis Gordon, hvor melodierne er meget som på nogle af de første album med Ultravox - den hårde metal lyd.

Foxx indspiller sit eget materiale i hans eget studie "The Garden" i London, et studie som har fået et godt omdømme og er blevet brugt af blandt andre depeche mode, The Cure, Siouxsie and the Banshees and The The.

Arbejdende under sit rigtige navn Dennis Leigh, har Foxx etableret sig som grafisk designer og designer ofte sine egne covers. Ligeledes har han lavet forsiden til Salman Rushdie's roman "The Moor's Last Sigh".

Salman linksJohn Foxx Diskografi                                                                                                                HOME

Ultravox (1974 - 1978) - Foxx, vokal, keyboards

metamatic.com

garden

members.tripod.com/coleman66/foxx.html

members.tripod.com/~pattscar_030/Index.htm

listen.to/JohnFoxx

ultravox.org.uk

2003/07/john_foxx_interview

                                                                                        HOME