Portræt

Culpeper's Orchard

Albums: Culpeper's Orchard (71), Second Sight (72), Going for a song (1972) 1971-73 (1975), All Dressed Up and Nowhere to Go (1977).

Culpeper's Orchard var en dansk psych/rock gruppe, som nåede at udgive 5 albums. Gruppen blev dannet af drivkraften Cy Nicklin som sanger og tekstforfatter, men også producer på "All dressed up..". Cy kom fra gruppen Day of Phoenix, men var tidligere med i Cy, Mai and Robert, der spillede folkemusik og var rimelig populære i midt 60erne og var det danske svar på den populære engelske gruppe Peter, Paul and Mary i 1965. Cy, Mai og Robert nåede at udgive 2 album, On scene with... (1966) og Out of our times (1967), hvorefter Cy Nicklin joinede Day of Phoenix, som udgav 2 album, Wide open N-way (1969) og The neighbours son (1972).

CY Nicklin er kendt i utallige sammenhænge og har også været gæstemedlem hos det engelske band "The Srawbs", og ernærer sig vistnok i dag som lydmand. Der er mange hjemmesider, hvor han figurerer. The Strawbs turnerer igen med Dave Cousins og Rick Wakeman som frontfigurer.

Culpeper blandede folkemusikken med den elektriske, hvilket gjorde melodierne meget melodiøse. De 3 første albums blev udgivet fra 1970 til 1972 og All dressed up.. udkom 1977 og blev det sidste. Indtil fornylig har det kun været det 1ste album som var overført til cd, ihvertfald indtil dato (2002). Der står ikke noget i bookletten, om hvornår cd`en udkom. Den er nu udgivet fra Karma.dk både nr. 1 og ??.kommet

Til gengæld syntes jeg at det er den bedste udgivelse fra bandet, hvor det som på "Second sight" også er "Casper" der producerer. Nummeret "Teaparty for an orchard" er et genialt melodiøst nummer med en syret tekst.

Cy`s bror Gary er krediteret for "good vibrations and darts", men på de tidligere album er han også krediteret som tekstforfatter. Besætningen på cd`en er den samme som på de andre albums, bortset fra at trommeslageren Ken Gudmand ikke medvirker.

Ken Gudman er kendt fra mange andre sammenhænge, især orkestre som dyrker hippietiden. Mest kendt er han nok for sin fortid i diverse danske "pigtrådsorkestre", såsom Danish Sharks og Defenders. Det vakte opsigt på altanerne i Bellmannsgade på Østerbro, når Ken blev hentet af de andre fra Defenders i deres lille bandbil med trailer. Desværre er han nu død, men se hans "fede" gode hjemmeside, hvor han selv fortæller sin historie.

home