Portræt

The Associates

I 1976 dannede Alan Rankine og MacKenzie gruppen  "The Absorbic Ones". 

I starten spillede de David Bowie covers på de engelske klubber.

De blev lidt kendte ved at lave deres helt egen version af Bowies "Boys Keep Swinging" på deres eget pladeselskab, lige efter Bowie selv havde udgivet nummeret. Som gæstemusiker havde de Robert Smith fra the Cure med på guitar. 

I 1980 turnerede de rundt med The Cure og The Passions. Senere kom John Murphy og Mike Dempsey ex- The Cure til. 
Bandet udgav en række singler i 1981. Nogle af dem blev samlet på en EP, som blev udgivet i oktober 1981. Numrene blev produceret af Flood, som senere producerede for Cabaret Voltaire, Depeche Mode and U2.   

I midten af 80erne udgav de albummet " The Affectionate Punch" som havde Robert Smith med på backing vocals. 

Sidst i 1981/ tidlig 1982 begyndte den commercielle succes at komme med LP erne "Party Fears Two", "Club Country" "Carat Love Affair / Love Hangover" som alle blev hits i midten af 1982.  På samme tidspunkt valgte både Mike Dempsey og John Murphy at forlade bandet.

LP`en "Sulk" blev årets album hos Melody maker. pladen var produceret af Mike Hedges og havde Martha Ladley fra "Martha and the muffins" med som backing kor.

Med "Fiction" senere i 1982 remixede og rerecorded gruppen "The Affectionate Punch". Den remixede version havde mere synthezier. Rankine startede med at arbejde med Paul Haig på hans album "Chain" i 1989. I 1983 udgav Billy mackenzie en sang skrevet af Steve Reid kaldt "'Ice Cream Factory". Den er stort set umulig at få og er meget dyr at anskaffe.

I 1985 kom "Perhaps" (billedet), hvor Billy's stemme bedst kom til sin ret i numrene, som var produceret af Steve Reid" - 13 Feelings" og "The Stranger In Your Voice". Både Martin Rushent [The Human League's 'Dare!'] og også Martyn Ware fra  "Heaven 17" og "BEF" (British Electric Foundation)  producerede. Alan Rankine udgav et album i 1987, som var et sen 80er disco agtigt. Billy Mackenzie fandt sammen med en Holger Hiller på en 12" Whippets/Waltz" i 1987.

"The Glamour Chase" blev efter mange besværligheder udgivet i 1988 og i 1991 kom "Popera - the singles", som er en af de allerbedste.

I 1990 kom "Wild and Lonely", som er mere melodiøs end de tidligere album. Herefter udgav Mackenzie en solo lp "Outernational" i 1992, produceret og co-written af Boris Blank fra Yello

I August 1996, Billy Mackenzie medvirkede på Barry Adamson (tidligere "Magazine og "Nick Cave")'s Album "Oedipus Schmoedipus". 

Siden er der vistnok ikke udkommet noget, idet Billy Mackenzie tog sit eget liv i januar 1997 med en overdosis i sin fars have i Auchterhouse, Dundee.

Discografi                 

Albums

home