Portræt

Alphaville

home

Big in Japan

Billedet er coveret til gruppens opsamlingsalbum fra 1992 og er et godt album, som introduktion til den tyske synth gruppe, som havde deres storhedstid i først firserne med deres store hits - debut singlen "Big in Japan"(1984) og "Forever young" (1984), men som stadig optræder og udsender albums. Det seneste er dog en ny opsamling med remixede numre, "Forever pop" (2001).

I 1981 opstod gruppen under navnet Forever young og bestod af forskellige artister. I 1982 bestod lineup af følgende; Marian Gold som sanger, Frank Mertens og Bernhard Lloyd på keyboards. Det var deres anden optræden og blev deres sidste koncert i de næste 10 år! 

Deres debutsingle "Big In Japan" blev udgivet i 1984, hvor albummet blev udgivet under samme navn. Kort efter forlod Frank Mertens bandet og blev erstattet af Ricky Echolette på guitar og keyboard.

I 1986 kom det andet album fra gruppen "Afternoons in Utopia", som var produceret af Peter Walsh (Scott Walker og Simple Minds) og Steve Thompson (A-ha og David Bowie). På samme tidspunkt besluttede bandet at de ikke ville optræde mere, men i stedet koncentrere sig om studie aktiviteter.

I et interview fra 1994 udtaler Marian Gold at det ikke var ham, der ikke ville optræde, men at de andre medlemmer af bandet mente, at tiden ville være bedre udnyttet i studiet, end at turnere rundt.

Gruppen startede i 1987 et samarbejde med Klaus Schultze (ex. Tangerine Dream), som producerede deres tredie album "The Breath taking blue", der blev udgivet i 1989. I 1992 kom "best of" albummet "First harvest", samtidig med at gruppen arbejdede i deres "Lunapark" studie med det selvproducerede album "prostitute" (1994).

I 1992 udgav Marian Gold et soloalbum som havde titlen "So long Celeste".

Men så endelig i 1993 gav bandet en koncert i Beirut - deres første i 10 år!

Ricky Echolette forlod bandet i 1996, hvor resten af medlemmerne bosatte sig i London. Albummet "Salvation"(1997) produceret af Andy Richards (OMD/ Art of Noise) blev påbegyndt og bandet fik deres egen officielle hjemmeside www.alphaville.de

i 1998 turnerede bandet i øst-Europa og tyskland og udgav "Dreamscapes" (kan ikke købes mere, men kan bestilles på gruppens hjemmeside), som var/er en compilation af 8 cd`er. Denne solgte så godt, at bandet tog på turne igen og kom blandt andet til USA og Portugal.

I 2001 kom det remixede album "Forever pop", som er deres gamle hits i remixede versioner. Medlemmerne er nu reduceret til 3 personer, Marian Gold, Rainer Bloss (som også har arbejdet med Klaus Schultze) og Briton Martin Lister, som siden starten af 90erne, havde været den musikalske drivkraft på turneerne. Senest er der kommet  en 4 cd box "14th Crazy show" (2003). 

Discografi      Alphaville timeline                

 LINKS

Interview Frank Mertens

home.germany.net/101-224401

terra.es/personal3/fdream

faithfulandtrue

iol.ie/~carrollm/av/moonoff

musicfolio.com/modernrock/alphaville

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Alphaville+(group)

                                                                                                                         HOME