Portræt

When I`m old and wise

Alan Parsons project   

The Alan Parsons Project er, som navnet indikerer, et projekt baseret på den engelske producer Alan Parsons, som er mest kendt fra fra sit arbejde for Pink Floyd, hvor han var tekniker på "Atom heart mother" (1970) "Dark Side of the Moon" (1973). Ligeledes var han tekniker på Beatles koncept lp "Abbey road" (1969). Sammen med songwriter Eric Woolfson, som var tidligere medlem af Herman`s Hermit, Parsons kreerede en serie på 10 albums med  progressiv rock, hvor hvert album havde et koncept og medvirken af forskellige sessions musikere. Parsons spillede keyboard og sang på nogle af numrene.  Parsons udtænkte konceptet, skrev nogle sange og hyrede diverse musikere og sangere. Woolfson skrev lyrikken, noget af musikken og sang på langt de fleste numre. I 1976 kom Andrew Powell med i projektet som "musical arranger".                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 HOME

The Alan Parsons Project havde sin første udgivelse i 1976 med "Tales of Mystery and Imagination", som er månedens cover. Albummet var inspireret af gyser forfatteren Edgar Allan Poe. Herefter kom "I robot" fra 1977. Det blev gruppens første album, der fik guld og var med til at etablere gruppen som et progressivt rockorkester. Det følgende år udkom "Pyramid" og i 1978 udgav gruppen "Eve". Begge album fik guld. 

I 1980 kom "The Turn of a Friendly Card" hvor nummeret " Games People play" blev et kæmpe hit og fik platinium. I 1982 blev "Eye In The Sky" gruppens bedst sælgende album til dato og titelnummeret nåede hitlistens nummer 3 med adskillige solgte million kopier. 

Efterfølgende kom det million sælgende album "Ammonia Avenue" i 1984 og i 1985 udgivelserne  "Stereotomy" og "Vulture Culture"

Gruppen udgav i 1987 albummet "Gaudi", som var inspireret af den spanske arkitekt Antoni Gaudi

Igennem karrieren blev the Parsons Project, og Parsons selv, nomineret til adskillige Grammies, relateret til kategorien "teknik og instrumental udførsel".

Efter udgivelsen af "Gaudi" planlagde Parsons and Woolfson et album kaldet "Freudiana", om Sigmund Freud. Albummet blev ikke udgivet men, blev opført som en europæisk musical. Parsons and Woolfson veje skiltes og efterfølgende udkom albummet, som iøvrigt er jævnt kedeligt, under Eric Woolfsons navn i 1990.  

Alan Parsons fik et album udgivet i 1993 "Try Anything Once", et album hvor konceptet var, at der ikke var et koncept. Det sidst udgivne album er "On Air" fra 1996,  hvor blandt andet Eric Stewart fra 10CC synger på 2 numre.

Alan Parsons Project tilbragte sommeren 1998 med at turnere sammen med 70er rockgruppen Yes.

I 1999 har Alan Parsons udgivet albummet "The time machine". Ind i mellem udkom et "best of" album - "The definitive collection" fra 1997, som ikke er særligt definitivt, da der mangler repræsentation af flere af de bedste albums fra karrieren. Dog alligevel en udmærket opsamling.

Discografi

Tales of Mystery and Imagination 1977
I Robot 1977
Pyramid 1978
Eve 1979
The turn af a friendly card 1980
Eye in the sky 1982
Ammonia Avenue 1984
Stereotomy 1985
Vulture Culture 1985
Gaudi 1987
Try Anything Once 1993
On Air 1996
The definitive collection 1997
Time machine 1999
Valid path 2004

Parsons Links

stwing.upenn.edu/~frankpm/app/app.html

                                                                                       HOME