Portræt

Ultimate Spinach


                                                                                                                                 
HOME

Gruppen har udgivet 3 albums i tiden fra 1967  til 1968 og billedet er fra gruppens første album. Der har været skiftende besætninger i gruppen og hovedpersonen Ian Bruce- Douglas gik sin vej efter det første album. Se de forskellige konstellationer og udgivelser på denne hjemmeside. Her er et interview fra 1985 med Ian.

Gruppens musik var meget inspireret af flower power tiden og kom oprindelig fra Boston. Musikken lænede sig op af grupper som  Contry Joe & the fish og Jefferson Airplane og er meget "West Coast" psychedelisk. Ian Bruce-Douglas var dominerende som forsanger, komponist af sangene og spillede mange af instrumenterne. Et enkelt nummer "Sacrifice the moon" var en direkte plagiat fra Contry Joe & the fish nummeret "The masked Maurader" fra gruppens første lp, den fantastiske " Electric music for the mind and body" (1968). 

Ian Bruce-Douglas forlod gruppen efter indspilningen af den første plade, da han mente at bandet var ved at blive for kommercielt, hvilket han har en meget lang og underholdende historie om på sin hjemmeside!! Til stor fortrydelse for Ian fuldførte resten af bandet opfølgeren til no. 1, Ultimate Spinach 2, altsammen ifølge Ian`s egen hjemmeside (som desværre nu er lukket). 

Gruppens producer Alan Lorber ejer rettighederne både til navnet og til Ian`s sange. Lorber har foranstaltet at der er kommet et boxset med gruppen fra i 2000, som har en rigtig lækker indpakning indeholdende de 3 første cd`er. Her er det tydeligt at det var Ian Bruce-Douglas, som var den bærende idemager og kreator. Det tredie album, som er uden medvirken fra Ian er faktisk temmeligt dårligt, hvis man forventer psychedelic stilen.  

freedb.org

Discografi                                             

Ultimate Spinach 1 1967
Ultimate Spinach 2 1967
Behold and see 1968
Ultimate Spinach (box) 2000
Very best of 2001