Portræt

Air (Frankrig)

Air er en electronisk duo fra Frankrig, som har haft nogle hits med først og fremmest albummet "Moon safari". De har udgivet et rigtig godt soundtrack til filmen "Virgin Suicides", som er månedens portræt. 

Nicolas Godin og Jean-Benoît Dunckel voksede begge op i Versailles, og havde ikke mødt hinanden, før de begyndte at studere på den samme skole.                                                                                                   

Dunckel, som havde studeret på et konservatorie i Paris, spillede i et alternativt band som hed "Orange". En af Dunckel's bandkammerater, Alex Gopher, introducerede Godin til bandets medlemmer. Medens Gopher gik over til et andet pladeselskab, fortsatte Dunckel and Godin og blev til gruppen Air i 1995. De var kraftigt inspireret af grupper som Tomita, Jean-Michel Jarre, og Vangelis

Gennem 1996-97, udgav de singler på forskellige pladeselskaber. Ligesom Daft Punk, som de havde en del musikalsk tilfælles med, var de med i den franske new wave bølge, hvor fransk electronica overlappede den britiske og amerikanske muskiscene gennem 1997. Samme år remixed Air Depeche Mode og Neneh Cherry, og joined fransk musique concrete popstar Jean-Jacques Perrey i et enkelt nummer på compilationen Sourcelab 3. 

I 1998 blev de signed til pladeselskabet Virgin og Air udgav deres første album "Moon Safari". 

Singlerne "Sexy Boy" and "Kelly Watch the Stars", blev moderate hits i England, og blev spillet airplay på MTV. Senere samme år, Air kom ud på en ambitiøs tur gennem Europa og Amerika, og havde oprindeligt tænkt sig kun at spille live koncerter. 

Deres tidlige singler blev samlet under titlen "Premiers Symptomes" i 1999. Duoens soundtrack til Sofia Coppola`s film "The Virgin Suicides" kom op i foråret 2000 og er faktisk gruppens bedste udgivelse efter min mening. Den anden studie plade kom i 2001 og hed "10,000 Hz Legend" med en efterfølgende tur i USA.

I 2002 udgav Air en remix opsamling "Everybody Hertz", som også indeholder en live video: People in the city", indspillet juli 2001.

Endelig i 2003 har gruppen udgivet en katastrofal dårlig cd "City reading", hvor de har lavet underlægningsmusik til en forfatter ved navn Alessandro Baricco, der læser op af sin roman "City". Den er utrolig kedelig og musikken holder ikke.

HOME

DISKOGRAFI

"Moon Safari"  1998
"Premiers Symptomes"  1999
"The Virgin Suicides" 2000

"10,000 Hz Legend" 

2001
"Everybody Hertz"  2002

"City reading" 

2003
"Talkie-Walkie" 2004

LINKS to AIR

artistdirect.com/music/artist

fuzzie.freeserve.co.uk/

laut.de/wortlaut/artists/a/air/

almostcool.org/mr/a/a3mu.html

popnews.com/air/indexang.htm                                                                HOME